Commonplace

2012

Commonplace is an installation created for the US Pavilion at the 2012 Venice Biennale. To build Commonplace, we borrowed standard-issue items from Venice–like the temporary, elevated sidewalks called “passerelle” that Venetians use to navigate Venice during aqua alta–and recombined them to transform the Pavilion’s courtyard into an “outdoor living room.” The installation is a simple, accessible space of interaction conceived to serve as a quiet background to the colorful installations and programs of “Spontaneous Interventions: Design Actions for the Common Good.” Once Commonplace is deinstalled in the fall, its components will be put back in circulation in the city.

Project Team: Tobias Armborst, Daniel D’Oca, Georgeen Theodore, Rebecca Beyer Winik, Giulia Cugnasca, Alberto Gonalez Ruiz

< Back to Index